Örtterapi 

Tänk att allt vi behöver för att må bra kommer från naturen - rent vatten, syre och ätbara växter. Alla näringsämnen som våra kroppar behöver finns i frukter, bär och grönsaker och ändå stoppar vi i oss processad och besprutad mat som gör vi oss sjuka.. 

Naturens medicin

Här skriver jag om olika läkeväxter och dess helande förmågor. Jag delar också recept på hur du kan använda växten i mat eller som salva eller medicin! Välkommen att ta del av naturens helande kraft! 

Gran

27.06.2020

Granen är förknippad med mina hemtrakter i bergslagen där skogarna mestadels består av barrskog. Jag älskar doften av gran, både inför jul, men även i ett bad är det grundande på något vis och skänker kroppen en känsla av frihet och närhet till moder jord.

Brännässla

24.05.2020

Många räds brännässlan eller nässlan för att den sticks när man tar på den, men faktum är att nässlan är en av våra bästa läkeörter och en ypperlig grönsak.

Maskros

24.05.2020

Har du maskrosor i gräsmattan eller i rabatterna? Grattis! Maskrosen är nämligen en ypperlig läkeväxt och det går att äta både rot, blad och blomma.