Örtterapi 

Tänk att allt vi behöver för att må bra kommer från naturen - rent vatten, syre och ätbara växter. Alla näringsämnen som våra kroppar behöver finns i frukter, bär och grönsaker och ändå stoppar vi i oss processad och besprutad mat som gör vi oss sjuka. På Instagramkontot @naturensmedicin skriver jag om olika läkeväxter och dess helande förmågor. Välkommen att ta del av naturens helande kraft! Ambitionen är att lägga upp mer detaljerad info på denna sida, men det händer mer i den mobila världen, Klicka på länken ovan för att läsa mer och följa!  

Ringblomma

06.09.2020

Ringblomma är en klassisk ört att göra salva av för utvärtes bruk och allmän sårvård. Den är även vacker att lägga på tallriken och dekorera sommarens måltider med.. En guld växt helt enkelt!

Rölleka

06.09.2020

Rölleka kan användas till en hel uppsjö med åkommor och det är ingen underdrift att kalla den en universalväxt. Kemister har hittat en rad intressanta ämnen i örten med läkande egenskaper; bl.a. bitterämnen som stimulerar matsmältningen och garvämnen som som har en positiv effekt på venerna,

Johannesört

06.07.2020

Johannesörten är en potent medicin för nerverna och reglerar humörsvängningar, nedstämdhet, ångest och depression. Ett av de aktiva ämnena - hypericin, hjälper till att hämma ett enzym som bryter ner de signalsubstanser som har till uppgift att reglera nervimpulser till hjärnan. Om signalsubstanserna inte kan transporteras ordentligt kan det ge...

Gran

27.06.2020

Granen är förknippad med mina hemtrakter i bergslagen där skogarna mestadels består av barrskog. Jag älskar doften av gran, både inför jul, men även i ett bad är det grundande på något vis och skänker kroppen en känsla av frihet och närhet till moder jord.

Brännässla

24.05.2020

Många räds brännässlan eller nässlan för att den sticks när man tar på den, men faktum är att nässlan är en av våra bästa läkeörter och en ypperlig grönsak.

Maskros

24.05.2020

Har du maskrosor i gräsmattan eller i rabatterna? Grattis! Maskrosen är nämligen en ypperlig läkeväxt och det går att äta både rot, blad och blomma.

Mer @Naturensmedicin..?