Örtterapi

Naturens medicin är en hyllning till moder jord och det gudomligt feminina - allt som växer och frodas på vår planet som ger oss hälsa och välbefinnande. Min ambition är att inspirera till djupare kontakt med vårt ursprung - naturen och att leva i samklang med elementen och de helande växter som finns där. 

Följ gärna @naturensmedicin på Instagram där det kommer mer frekventa uppdateringar. 

Hagtorn

30.04.2021

Hagtorn är en taggig buske med röda bär som är bra för bl.a. hjärtat., stärker blodcirkulation mm. Det går bra att kombinera traditionella hjärtmediciner med hagtorn, men vid problem med hjärtat, bör man alltid stämma av med en läkare innan man går lös på självmedicinering.

Åkerfräken

30.04.2021

Åkerfräken är ett mineralrikt ogräsväxt och läkeväxt som ser ut som en späd minigran. Det är en av de bästa örterna för att stärka hår och naglar då den innehåller massor av mineraler såsom kisel och kalium. Det är lätt att förväxla åkerfräken med andra fräkenväxter såsom t.ex. skogsfräken, så därför valde jag en bild från Wikipedia för att visa...

Kamomill

05.02.2021

Kamomill är en klassisk och erkänd läkeväxt som primärt används för att den är lugnande och rogivande. Det latinska namnet är Matricaria vilket kommer från matrix som betyder moder. Örten har positiva effekter på kvinnorelaterade problem som mens- och förlossningsvärk. Blomman liknar prästkrage, men framförallt Baldersbrå. Kamomillen känns dock...

Salvia

04.01.2021

Namnet salvia kommer från latinets salvus som betyder att heala eller frälsa och är en ört som används mycket i healing och energiarbete då den kan rensa energier.

Daggkåpa

04.01.2021

Förr trodde man att älvor drack pärlan med vatten i daggkåpsbladet mitt. Även alkemister skattade pärlan högt och därav namnet Alchemilla (den lilla alkemisten). På pingstdagen samlades pärlorna in för en tinktur mot allehanda sjukdomar och pärlor insamlade på midsommar gav skönhet och kraft.

Ros

04.01.2021

För mig är rosor förknippat med kärlek, romantik och någon slags helande, kärleksfull energi och just rosen sägs vara den mest högfrekventa växten.

Ringblomma

06.09.2020

Ringblomma är en klassisk ört att göra salva av för utvärtes bruk och allmän sårvård. Den är även vacker att lägga på tallriken och dekorera sommarens måltider med.. En guld växt helt enkelt!

Rölleka

06.09.2020

Rölleka kan användas till en hel uppsjö med åkommor och det är ingen underdrift att kalla den en universalväxt. Kemister har hittat en rad intressanta ämnen i örten med läkande egenskaper; bl.a. bitterämnen som stimulerar matsmältningen och garvämnen som som har en positiv effekt på venerna,

Johannesört

06.07.2020

Johannesörten är en potent medicin för nerverna och reglerar humörsvängningar, nedstämdhet, ångest och depression. Ett av de aktiva ämnena - hypericin, hjälper till att hämma ett enzym som bryter ner de signalsubstanser som har till uppgift att reglera nervimpulser till hjärnan. Om signalsubstanserna inte kan transporteras ordentligt kan det ge...