Dags för en nystart

Två dagar innan julafton var det vintersolståndet. Det är den dag på året där vi har minst antal timmar dag eftersom vår del av jorden står längst bort från solen då. Vi har alltså nått kulmen av den mörka tiden där naturen dött för att kunna födas på nytt till våren och där allt liksom ligger i träda, Energierna är mer lågmälda och inte lika "outgoing" som på vår och sommar, vilket är vilsamt och återuppbyggande. Även jag känner att hösten och mörkrets tid är en period av introspektion - att vända fokus inåt både rent praktiskt eftersom höst och vinter innebär mer tid inomhus, men även för att reflektera och skapa nya drömmar som jag hoppas ska kläckas när solen tittar fram i vår. Det är alltid något som "poppar upp" när jag ger mig tid att känna - det kan vara längtan efter ett djur, att ta hand om min kropp mer eller att väcka liv i en gammal vänskapsrelation.    

Har du tagit dig tid att reflektera och drömma fram nya intentioner, så har vi nu årets sista nymåne till hjälp för att uppfylla våra drömmar. Nymåne är nämligen en fas att starta upp nya projekt och planera ny frön. Man kan se nymånen som en ägglossning där vi går in i en produktiv och fruktbar period, medan fullmånen kan ses som mensen där vi släpper taget om allt som inte manifesterats under den senaste perioden. Då är det dags att rena oss både mentalt och kroppsligt och ladda upp inför nästa produktiva fas. Allt går liksom runt-runt utan slut, så missar man en chans att så sitt nya frö, så kommer snart en ny ägglossning där vi får en andra chans. 

Vi står också framför dörren till ett nytt år då vi har möjlighet att rent symboliskt lämna saker bakom oss och gå in i en ny fas. Jag älskar nystart! 

Vad är det du vill lämna från 2019 och inte ta med dig in i det nya året? 

Vad är det du vill ha mer av 2020? Vad är det du längtar efter? 

Det är aldrig för sent att starta upp ett nytt projekt; väcka liv i en gammal hobby, börja ett nytt jobb eller ta steget ut mot sina drömmar. 

Manifestera drömmar

Allt som vi vill förverkliga och allt det vi vill ska komma till oss nu eller under året, är det nu dags att börja drömma om. 

  • Se drömmarna redan uppfyllda för din inre syn
  • Skriv ner din dröm på ett papper eller i en fin bok

  • Be en bön och beskriv vad du vill ha 

  • Göra en liten ceremoni och blås in dina önskningar i en sten, en blomma eller annat föremål som är viktigt för dig

Det finns inget som är rätt eller fel utan gå på det som känns bra för dig! Jag brukar leka med mina kristaller, dra orakelkort, tända rökelser och skriva ner mina tankar. Är det något jag vill släppa taget om är det även kraftfullt att skriva det på ett papper och elda upp det. 

Och glöm inte - inga drömmar är för stora! Testa att utmana dig själv att göra dina önskningar lite större än vad du normalt brukar. 

Lycka till!