Root to Rise

Namnet Root to Rise dök upp i mitt huvud en natt när jag låg vaken och kände att nu är det dags att kliva ut och börja arbeta som healer. Det var som att kosmos svarade och sa att jag ska agera som en länk mellan himmel och jord, precis som träden.

Träden är på ett så vackert sätt bryggan mellan himmel och jord, där de står med rötterna ner i moder jord och dess lövverk som reser sig mot solen och kosmos som en symbol för fader sol/den stora anden eller Gud. Ju djupare ens rötter går, desto högre upp mot skyn kan man nå och ju mer kontakt med andligheten får vi.

Livets träd
Livets träd

Att ha djupa rötter innebär att stå stadigt på jorden och i sig själv. När vi hittat hem till oss själva och står i vår kraft, kan inga stormar få oss att blåsa omkull, utan vinden gör istället att våra rötter blir starkare. 

På samma sätt som att rötterna är under jord och något vi inte ser, finns det även delar av oss som vi inte vill se och som vi gärna gräver ner eller stoppar undan. Genom att belysa dessa delar och låta det omedvetna få komma upp i ljuset skapar vi läkning som gör oss starkare och mer grundade. 

I kroppens chakrasystem börjar allt i rotchakrat med grundläggande behov och att vara i kroppen. Nästkommande chakror handlar om känslor, kreativitet och styrka och går sedan hela vägen upp mot hjässan som symboliserar kontakten med andevärlden och våra högre jag. 

Ju mer självkärlek och näring vi ger oss själva, desto högre kan trädet sträcka sig och vi kommer närmre det eviga ljuset..