Om mig

Min själ och mitt sanna jag är en free spirit, en gypsy, en hippie och en nutida shaman. 

Jag vill vara en fri fågel - flyga dit känslan guidar mig, lita på att min intuition vet vart jag ska. Jag behöver ingen plan eller akademiska kunskaper för att ta mig till rätt plats - när jag följer hjärtat blir det alltid rätt. 

Jag är inte inte jordbunden till nån speciell plats i livet, ett ställe som jag kallar hem. Jag känner mig hemma var jag än är när livet är "gott" - när känslan är rätt och jag är med de jag tycker om. Det kan vara i min hembygd eller på andra sidan jorden.  

Jag gillar att gå i klänningar, ha flätor i håret, gå barfota på en grusväg, blicka ut över vackra landskap och låta vinden smeka mitt ansikte. Jag har alltid dragits till vackra platser, städer och byggnader med historia. De liksom viskar till mig, berättar historier och väcker intresse om mitt förflutna. 

Skapande och kreativitet är viktigt i mitt liv och jag blir deppig av att inte få utlopp för det som vill skapas. Det kan vara inredning, skrivande eller att låta kroppen få uttrycka sig på olika sätt. Jag behöver dock ge mig själv tid för att komma till skapande; inte ha förväntningar eller krav på prestation. Då kryper jag in i mitt skal som en sköldpadda och får prestationsångest. Det bästa är när jag följer mitt hjärta och det som är roligt, då kommer den skapade energin av sig själv.   

Jag behöver låta livet följa den kvinnliga, cirkulära rytmen; min cykel, månens cykel och livets ups and downs. Där vissa dagar är fulla av energi och andra går i en mer lågmäld ton. Det är i stillhet och lugn som jag bäst hör min inre röst och när jag pushar livet för hårt tappar jag lätt bort mig själv. 

Jag är känslig och sårbar och har ett stort behov av ensam tid för att ta hand om mig själv. Sortera bort det som inte är min energi, sätta gränser när det behövs även om det är svårt. 

Jag trivs i ensamhet och är introvert, men vill samtidigt ha nära vänner som känner mig utan och innan. Fåtal nära vänner framför många ytliga bekantskaper. Jag söker connection med människor på en djupare nivå och när livet och relationer är för fokuserat på vardagsrutiner och måsten tröttnar jag snabbt. Jag vill bli berörd av livet och människor in till själen. Jag vill se och ta in andras livsöden, dela mina känslor och se och analysera livet ur ett djupare perspektiv. 

Jag vill omsluta och omslutas av hela kosmos och ser livet som en resa av många, där syftet är att lära sig mer och bli den bästa versionen av oss själva!  


Min resa

Jag har alltid vetat att jag ska jobba med att stötta andra människor i sin personliga och andliga utveckling. Jag behövde bara lära mig livet själv först - förstå min otrygga anknytning och läka mitt medberoende, sluta med flyktbeteenden, lära mig att stanna kvar i kroppen och hantera känslorna, vårda min högkänslighet osv. 

Det har varit en lång och krokig resa som tagit sig olika riktningar och som pågått under många år. 

Jag hade allt jag drömt om men var ändå inte lycklig 

Det som startade resan var att jag satt i mitt hem med en känsla av att jag hade allt jag drömt om men var ändå inte lycklig. Jag tror året var 2012 typ. Jag bodde i det hus jag fantiserat om, jag hade tre friska barn och jag hade ett jobb som jag trivdes med. Utåt sett såg livet perfekt ut, men på insidan var det tomt och ensamt.

Jag bokade in mig på ett retreat till BaraVara för att öppna dörren till insidan och återknyta kontakten med mig själv. Under den veckan grät jag summan av alla tårar som hållits tillbaka sen barndomen och jag började se mina sår (trauman). När jag kom hem från retreatet fortsatte jag gå i terapi enligt Byron Katie metoden och ödet visade mig sedan till en healingutbildning där jag både fick hjälp med att heala sår men även började vässa min egen förmågor till klarseende. 

Efter det hoppade jag över till psykologin och ett basår i psykosyntes på Huma Nova. Det psykologiska perspektivet hjälpte mig att knyta ihop det andliga och själsliga och jag kunde se mina mönster, livsteman, delpersonligheter mm. En viktig insikt för att veta vad det är som behöver förändras i mitt liv. Med nya kraft efter den kursen startade jag sommaren 2016 eget företag och blev min egen arbetsgivare. Det öppnade upp för mer frihet och en efterlängtad känsla att det är jag som styr mitt liv.   

Nästa riktning blev yoga där jag hittade verktyg för att öppna upp kroppen, stilla sinnet och andlig upplysning. Jag startade en egen yogastudio i januari 2018 där jag höll klasser i Hatha yoga och Yinyoga. På min studio, Trinity yoga, höll jag även egna retreats och månceremonier. 

Efter yogan blev jag guidad till shamanismen och gick en två årig utbildning inom shamansk healing på Gaia Life. Det är fascinerande hur livet guidar oss rätt och ger oss de pusselbitar vi behöver när vi följer vår inre röst. Det var det feminina perspektivet med moder jord som saknades i mitt pussel och gav balans och jämvikt till ett tidigare snedfördelat fokus. Shamanismen gav också längtan efter att fördjupa kontakten med moder jord och därför blev nästa steg örtterapi. 

Eftersom en stor del av vår lycka (eller olycka) handlar om hur vi mår i våra relationer, har jag också gått en parkurs för ökad sårbarhet och intimitet hos Training for love. Där har jag också fördjupat mig i medberoende som är en komplex form av anpassning som jag sysslat en hel del med i livet..  

Livet är en ständig resa och jag som person törstar alltid efter ny kunskap och högre insikter. Nu är jag inne på ett nytt varv av shamanernas medicinhjul och "den som lever får se" vad det blir efter det  :-) 

Meriter

Jag har som framgår ovan gått ett flertal kurser, gått i egen terapi, läst otaliga böcker och varit på en egen utvecklingsresa under många år. Här är summan av de utmärkelser det gett mig, 

  • Certifierad förändringsledare, Prosci
  • Certifierad healer, Divine Oneness (1,5 år) 
  • Certifierad shamansk healer, Gaia Life (2 år)
  • Certifierad shamansk healer, New swedish medicin (1 år) - pågående... 
  • Certifierad yogalärare Viryayoga, Josefin Selander, Nordiska yogainstitutet (200 tim) 
  • Certifierad yogalärare Yinyoga, Ulrica Nordberg (50 tim) 
  • Certifierad örtterapeut, Henrietta Kress (2 år) - pågående... 


Om du är intresserad av min akademiska bakgrund, kan du se mitt CV här.